PhD Viola Adamsson blir ny expert för JP Livsmedelsnet
Viola Adamsson har arbetat inom svensk livsmedelsindustri med tyngdpunkt på nutritionsfrågor mellan 1989 och 2011, och bland annat varit kostansvarig för svensk elitlängdskidåkning under flera VM, olympiader och världscuptävlingar. 2014 disputerade hon med avhandlingen A healthy Nordic diet and cardiometabolic risk factors: intervention studies with special emphasis on plasma lipoproteins, där resultatet visade att en nordisk kost kan mäta sig med den mer kända medelhavskosten vad gäller effekt på riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdom.
Idag arbetar Viola med att sprida sina forskningsresultat till allmänheten. Hon är en uppskattad föreläsare, författare, utbildningsledare och matkonceptutvecklare. I Bollnäs driver Viola även kunskapsrestaurangen Restaurang Smaker där nordisk kost baserad på hennes forskning serveras. Hon kommer framöver att skriva analyser och kommentarer till aktuella rättsfall, ny lagstiftning och förarbeten för JP Livsmedelsnet.
JP Livsmedelsnet vänder sig till dig som arbetar med livsmedelsfrågor inom tillsynsverksamhet eller på domstol men passar även för återförsäljare och producenter av livsmedel. Här hittar du material om livsmedelsproduktion, hygien, inspektioner, tillstånd, hantering, märkning och lokaler och får en full bevakning av rättspraxis, källmaterial och nyhetsmedia på området.
Publicerad 16 nov 2015