Kurser inom skoljuridik
Här kan du hitta en kurs i skoljuridik som vägleder dig bland reglerna för särskilt stöd i skolan, speciella frågor för gymnasieskolan, ägar- och ledningsprövning i friskolor och mycket mer. Vi har utformat våra kurser i skoljuridik för att passa dig som arbetar som lärare, skolledare eller på annat sätt är verksam inom skola och utbildning och vill få djupare kunskap inom ditt område. Saknar du något i vårt utbud så hör av dig, vi är alltid nyfikna på att veta vad just du behöver för kurs inom skoljuridik.
Visar 64 kurser
När har elever rätt till skolskjuts? Hur bedöms olika förutsättningar? Vilket ansvar har skolan? I kursen reder Frida Ericmats Rutgersson ut vad som gäller.
En kurs om elevhälsan och hantering av personuppgifter enligt dataskyddsförordningen GDPR.
Kursen för dig som söker en gedigen genomgång av bestämmelserna som reglerar arkivering.
Kursen ger dig en praktisk genomgång av de viktigaste förslagen i propositionen till nya socialtjänstlagen.
Den fjortonde upplagan av Skoljuridikens dag äger rum 2025. Dagen kretsar – som alltid – kring det som är nytt och aktuellt och som alla med behov av skoljuridiskt kunnande måste behärska.
I den här webbkursen får du koll på hur du ska hantera allmänna handlingar i skolan. Det är inte bara en fråga om ordning och reda, utan också om att följa lagar och regler. Till exempel i vilka situationer som vårdnadshavare och andra har rätt att begära ut information från skolan.
Vad får och får du inte säga? Få grundläggande kunskaper i tystnadsplikt för skolpersonal med vår webbkurs | Kursintyg efter avslutad kurs
Gå vår webbkurs om sekretess och samverkan i brottsförebyggande arbete | Lär dig samverkan och upprätthålla sekretessen | Webbkurs | Kursintyg ingår.
Lär dig om elevers grundlagsfästa rättigheter i skolan. För lärare, rektorer och skolchefer som behöver uppdatera sina kunskaper.
I den här webbkursen ger vi dig en introduktion till AI och hur det påverkar och kommer att påverka dig framöver, såväl i arbetet som hemma. Ett stort fokus ligger också på hur AI förhåller sig till lagstiftningen, eller kanske snarare, hur måste lagstiftningen förhålla sig till AI? Här kommer vi bland annat in på konkurrensrätt, konsumenträtt, avtalsrätt och straffrätt. Vi diskuterar också hur förhållandet till GDPR ser ut.